Zgłoszenie powierzchni uprawy chmielu do ewidencji plantacji chmielu
Przygotowanie zgłoszenia.
- Producent chmielu składa jedno zgłoszenie na wszystkie użytkowane powierzchnie w ustawowym terminie do dnia 31 maja roku zbioru.
- Powierzchnię uprawy i kwater w zgłoszeniu należy podać w ha, z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
- W kolumnie ,,nazwa uprawianej odmiany” należy wpisać kolejno taką ilość odmian, z których faktycznie dana powierzchnia uprawy chmielu się składa, z uwzględnieniem wieku uprawy Powierzchnię należy podać w ha z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
- Numer identyfikacyjny producenta nadaje Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.
- Numer powierzchni uprawy chmielu nadaje wojewódzki inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
- Zgłoszenie po wypełnieniu należy dostarczyć, do właściwego ze względu na miejsce położenia powierzchni uprawy chmielu, wojewódzkiego inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów
- Rolno-Spożywczych.
Do pobrania - Druk zgłoszenia.
Żródło: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spoż. w Lublinie